Net als bijna elke hobbybrouwer begon het op een zolderkamertje thuis. Met slechts één ketel in bedrijf. Na een tijd van experimenteren met verschillende ingrediënten werden er duidelijke stappen gemaakt richting een mooi, fruitig, licht amberkleurig blond speciaalbier met in de afdronk een licht zoetje en een alcoholpercentage van 7.2%.  Hierop werd dit blondje getest onder familie, vrienden en kennissen. De reacties waren positief en na enkele verfijningen was ik voor de volle honderd procent tevreden. Mijn passie voor het brouwen werd hierdoor alleen maar meer en meer en ik genoot wanneer mensen mijn speciaalbier konden waarderen.
Niet lang daarna heb ik mijn zinnen gezet op het brouwen van een tripel. Het moest een speciaalbier worden met in de afdronk een verfijnde alcoholbeleving. De smaak werd helemaal af met onder andere een nauwkeurig afgemeten hoeveelheid koriander. Dit speciaalbier van een alcoholpercentage van 8.2% liet ik wederom testen en ook nu was men weer enthousiast omtrent de smaakbeleving.
Daarop besloot ik een eigen bierbrouwerij in Assen op te richten met als doel een grotere groep mensen kennis te laten maken met mijn speciaalbieren. Na een lange avond brainstormen werd het logo ontwikkeld en werden vervolgens plannen gemaakt om de markt op te gaan. Niet op grote schaal, want het speciaalbier moet exclusief blijven. Nu ook te koop in supermarkten en natuurlijk bij de betere slijterijen en horecapunten in Noord-Nederland. Een naam werd gauw gevonden: Brouwerij De Elfen en De Blond en Tripel kregen de namen ElfenBlond en ElfenTripel.
Ondertussen ontwikkelde ik ook de ElfenDubbel en de ElfenWit, respectievelijk van 7 en 6%. De ElfenDubbel onderscheidde zich al snel van andere soortgelijke bieren door zijn eigenzinnige tonen van onder andere gebrande moutsoorten.
Doordat de vraag groter werd dan het aanbod moest ik opzoek naar meer brouwcapaciteit. Al gauw viel de keus op de brouwerij van Johan de Jong, de Noarder Dragten te Drachten, met een fijne samenwerking als resultaat. Daarnaast werden er door mij een drietal extra brouwketels aangeschaft. Sinds december 2019 beschikken wij over een brouwcapaciteit van 300 liter per batch.
Nog steeds wordt de roerlepel door mij beroerd en alles gebeurt zoveel mogelijk op de ambachtelijke wijze. Geen grote ketels van elk 2.000 liter, omdat zoals eerder aangegeven mijn speciaalbier ook echt exclusief moet blijven. Zo blijft de liefde en passie voor het bierbrouwen proefbaar.
Mijn geluk haal ik uit mensen zien genieten van mijn Elfen speciaalbier.